Skulptur af bronze på fod af granit H: 59.

Peder Ewald Madsen…
… eller var det Peder Evald, måske Peter eller var det Peder E. Pemme?
At noget så simpelt som selve navnet på kunstneren ikke står navlet fast, passer vidst egentligt manden bag
navnene helt fint, for han vil gerne snakke om sin kunst, men knap så meget om sig selv.
Det er dog ganske sikkert og vidst, at der i Højers Østerende findes et excentrisk udsmykket hus med et skilt hvorpå der står ”PEM Skulptur”. Her bor og arbejder kunstneren, som efter eget udsagn flyttede han til
byen i 1986 efter at have haft atelier i Silkeborg.
PEM startede med tegning og ler, og selvom han også arbejder i mange materialer herunder træ og oliemaleri, så er det figurerne af metal og sten, der har vundet bredest anerkendelse.
Kunstneren arbejder i alle størrelsesforhold fra helt små skulpturer på stensokkel til større værker såsom ”Med venlig hilsen” fra 1989 ved Galten Posthus, krucifikset i Højer Kirke fra 2000 og ”Thor i sin kærre” ved VUC i Brovst.
Spændvidden i materialeforarbejdningen vidner også om en stor håndværksmæssig kunnen fra den helt skinnende glatte overflade, der giver mindelser om Constantin Brancusi, til det grove og nogle gange rustne, som mange kender fra Robert Jacobsen.
Med motivet er PEM også en alsidig kunstner, og derfor kan man fra hans hånd finde både figurative skikkelser fra religion of mytologi såvel som rent abstrakte skulpturer.

 

We use cookies
HER BRUGER VI COOKIES.